Om os

Klokketårnets Venner.

Foreningen ”Klokketårnets Venner” blev stiftet d. 5. marts 2014. Foreningen opstod i kølvandet af den omfattende restaurering som byens vartegn gennemgik i årene 2011 – 2013, en helt nødvendig restaurering til ca. 14. mill. kr.

I dette forløb var der en helt enestående opbakning fra lokalbefolkningen, som førte til, at en række borgere tog initiativ til at stifte en forening, der skulle hedde ”Klokketårnets Venner”.

Formålet er primært at indsamle midler til den løbende vedligeholdelse af Klokketårnet, og den første store donation bliver et tilskud på 300.000 kr. til renovation/ fornyelse af Tårnets klokkespil.

Indtægterne i foreningen kommer, fordi et korps af frivillige kustoder sørger for at Klokketårnet er åbent for offentligheden i ferierne, til glæde for byens mange turister samt lokale, der gerne vil en tur i Klokketårnet.

Alle aktiviteter i ”Klokketårnets Venner” er tæt forbundne med Faaborg Menighedsråd, der til enhver tid har 2 repræsentanter i bestyrelsen. Foreningens første formand var Kai Hansen, som i 2018 blev afløst af Einar Fog-Nielsen.